Hoogtefoto's
Hoogtefoto's worden gemaakt van de buitenzijde van de woning door gebruik te maken van een statief van 6 meter. In ieder geval van de voorzijde van de woning, maar soms ook van de achterkant.
Tips:
o Zorg dat de buitenzijde van de woning en de tuin netjes zijn.
o Alle ramen moeten dicht zijn.

o De tuin dient goed  zo goed mogelijk onderhouden te zijn, gras gemaaid, struiken en bomen gesnoeid, etc.
o Probeer vuilnisbakken tijdelijk elders onder te brengen.
o Als het mogelijk is is het beter wanneer er geen auto's voor de woning staan, ook niet op een eigen oprit.
Interieurfoto's
Voor het maken van de interieurfoto's beoordelen we samen of alle ruimtes optimaal zijn ingedeeld. Als het nodig is kunnen we hier en daar nog wat verschuiven, maar met de tips hieronder moet het lukken om alles van tevoren optimaal voor te bereiden.
Tips:
o Opruimen!! Alle losse spulletjes weg welke niet als decoratie dienen. Laptops weg, stofzuiger, strijkbout in de kast, jassen van de kapstok en tijdelijk in een kast. Hoe leger hoe beter, maar nog wel met sfeer.
o Persoonlijke zaken, zoals foto’s mogen zoveel mogelijk weggehaald worden.
o Snoeren zoveel mogelijk wegwerken.
o Schoonmaken is op een paar uitzonderingen na niet echt nodig. Tenzij er stofnesten door de kamer heen waaien, natuurlijk.
o Check of alle verlichting werkt, met name inbouwspotjes die niet werken zijn erg storend.
o Meubels een beetje "open" opstellen, niet te dicht op elkaar, als het erg vol staat is het soms beter om een stoel even weg te tillen. Niet te veel kussentjes en geen dekens op de bank.
o Verder doen bloemen en vazen het juist weer wel leuk op de foto. Sowieso is het fijn als het er een beetje gezellig uitziet, wellicht met wat accessoires.
o Pas op met felle kleuren! Veel kinderspeelgoed(bijvoorbeeld) is felgekleurd en trekt te veel de blik van de kijker.
Interieurfoto's
Tijdens de shoot zetten we als accent een paar lichten aan. Staande lampen doen het op de foto vaak beter dan plafonnières. 
Tips:
Keuken 
o Aanrechtblad leeg, op misschien een peper- en zoutstel of een decoratief messenblok na. Kooplaat schoon. Magneetjes van de koelkast af, enz. 
o Check de verlichting in de afzuigkap.
Toilet 
o Maximaal één netjes opgerolde toiletrol. Geen wc-borstels of schoonmaakmiddelen aanwezig. 
Slaapkamers
o Zo leeg mogelijk en bed heel netjes opgemaakt met goed beddengoed. Alle kleding weg! 
Badkamer
o Maximaal drie tot vier MOOIE shampooflesjes of parfummetjes laten staan. Maximaal één of twee handdoeken in bijpassende kleur, netjes op een rek. Maak hier ook voor het oog schoon.
Woningvideo
De woningvideo wordt in verschillende shots opgenomen. Er kan dus per ruimte gefilmd worden. Uiteindelijk worden de shots uiteraard aan elkaar gemonteerd tot een pakkende video die met name de hoogtepunten van de woning benadrukt.
Tips:
o Tijdens het filmen moeten bij voorkeur alle lichten worden aangezet om het buitenlicht te compenseren. Flikkerende lichten (zoals door een slechte dimmer) moeten wel worden vermeden. Die vallen enorm op in de video.

360 graden fotografie
360 graden foto's geven de kijker de kans om virtueel in de woning rond te kijken en kunnen eventueel worden samengevoegd toto een virtuele tour. De foto's worden per ruimte gemaakt, maar wel in één keer van de gehele ruimte.
Tips:
o Ook nu moeten bij voorkeur alle lichten worden aangezet om het buitenlicht te compenseren.

Foto-album
Wil je ook een tastbare herinnering aan je woning? Bestel dan een foto-album van de gemaakte foto's. Zie deze pagina voor meer informatie.
Back to Top